tiistai 27. tammikuuta 2015

Vesipolku ja kuumaa hiekkaa

Aucklandissa on ollut yhtäjaksoisesti aurinkoista ja helteistä reilun kuukauden ajan. Olemme tehneet lukuisia retkiä yhdessä tyttären perheen kanssa sekä erään ystäväperheen kanssa. Tämän kolmen kuukauden aikana olemme ehtineet näkemään enemmän erilaisia kohteita kuin viisi vuotta sitten, vaikka viivyimme tuolloin täällä puoli vuotta.

Selväksi suosiksi retkillämme on tullut Bethells-niminen alue Tasmaninmeren rantamilla. Siellä on Lake Wainamu -järvi, josta laskee matalapohjainen virta Tasmaninmereen. Virran pohjaa voi kävellä aina mereltä järvelle asti - ja tietysti päinvastoin, sillä vesi ylettyy enimmillään pohkeisiin asti. Pohjan hiekka on lämmintä ja miellyttävää kävellä. Ei ihme, että Lukas-pojalle tällainen marssireitti oli riemullinen.






Wainamu-järven rannalla kohoavat mahtavan korkeat hiekkadyynit. Hiekka kuumuu auringonpaisteessa niin kuumaksi, ettei sitä pitkin voi paljain jaloin tai edes sandaalit jalassa kulkea. Hiekka on mustaa, tulivuoriperäistä ja rautapitoista. Me kuljimme dyynien poikki illalla, jolloin hiekka oli enää miellyttävän lämmintä.








Lukas jaksoi juosta kilomertikaupalla, joten ei ihme, jos rupesi janottamaan.


Meren läheisyydessä virta levenee ja paikoin syvenee, niin, että siinä voi pulikoida.




Vaikka vesi on lämmintä, pitemmän päälle alkaa paleltaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita!