keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Koulua leikkimielellä

Saimme olla hakemassa Lukasta koulusta hänen kolmantena koulupäivänään. Uudessa-Seelannissa useimmat lapset aloittavat koulunsa täytettyään viisi vuotta, ja käytännössä tämä merkitsee sitä, että luokalle tulee uusia oppilaita pitkin lukuvuotta. Myöhemminkin koulun voi aloittaa, mutta viimeistään kuusivuotiaana kouluun on mentävä. Lukaksen luokalla on tässä vaiheessa vain viisi oppilasta, mutta vuoden mittaan määrä varmasti kasvaa.

Lukaksen koulussa on kaikkiaan 800 oppilasta, mutta eri-ikäisten luokat ovat omissa osastoissaan.  Ensimmäisellä luokalla opetus on tietysti vielä hyvin leikinomaista. Pihalla on uima-allas, ja kaksi kertaa viikossa on uimaopetusta. Kouluruokailua ei ole, joten lasten on tuotava kouluun omat eväät. Lukas on ollut hyvin innoissaan koulun aloittamisesta.




Lukas sai itse valita uuden reppunsa.




Koulun jälkeen menimme vielä käymään Hamilton Gardenissa, jossa oli juuri avattu uusi osasto Concept Garden. Altaassa on vettä, vaikkei ensi näkemältä uskoisi.





Ilmalaiva.






Puutarhan yhteydessä on leikkipuisto, johon jäimme joksikin aikaa Lukaksen kanssa kahden, kun Enni ja Eeva lähtivät kauppaan. Oltiinpa missä tahansa, leikit  käynnistyvät  Lukaksen aloitteesta spontaanisti tuossa tuokiossa. Niinpä nytkin päätettiin kohta, että meillä on kummallakin oma talo. Tästä tuli minun kotini.




Lukas valitsi kodikseen tämän pylväiden päällä sijaitsevan asumuksen, koska sinne oli hauska kiivetä ja tulla sitten alas metallitankoa pitkin liukuen kuin palomies.




Sitten vierailtiin ahkerasti naapuria tapaamassa ja keksittiin aina jotain uutta tarinaa.




Näyttämöllä Lukas esitti oman shownsa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita!