keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Arkielämän pienoisdraamaa

Hamiltonin seutu on enimmäkseen tasaista aluetta, missä on hyvä ajella potkulaudalla jalkakäytäviä pitkin. Polkupyöräiljöitä näkyy varsin harvoin. Kun me viimeksi Eevan kanssa potkuttelimme joen vartta pitkin puistoon, ihmettelin, miksi miltei kaikki vastaantukijat hymyilivät meille. Sittten oivalsin, että täällä on totuttu lähinnä potkulaudalla liikkuviin lapsiin.




Viime sunnuntaina lähdimme potkulaudoilla kirkkoon. Kun lähdimme ylittämään leveää vilkasliikenteistä katua, Eeva pysäytti lautansa, joka kierähti ympäri lyöden häntä nilkkaan. Eeva lensi katuun rähmälleen, ja näin siinä kävi; se siitä kirkkoreissusta.




Lukas ei mennyt kahtena päivänä lainkaan hoitopaikkaan, koska hänelle tuli mahatauti. Ensimmäisen päivän hän oli oksenneltuaan jo aamusta hyvin voipunut, ei syönyt ja joikin vain pieniä hörppyjä vettä. Parin kolmen tunnin päiväunien jälkeen elämä alkoi jälleen palailla. Seuraavana päivänä energiaa tuntui olevan sitäkin enemmän, ja ruoka maittoi. Ehdittiin leikkiä yhdessä kaikenlaista: pelattiin jalkapalloa, heiteltiin frisbeetä, lennätettiin lennokkeja, piirrettiin ja leikittiin autoilla. Autoista tarkistettiin, missä maassa kukin oli valmistettu; Kiina voitti, Thaimaa ja Malesia olivat hyviä kakkosia.




Mutta kaikkein riemukkaimpia olivat vesileikit, sillä päivä oli jälleen kuuma, niin kuin se on ollut miltei joka päivä kolmen viikon aikana. Päiväsaikaan ei jaksa kovin paljon olla kirkkaan taivaan alla. Vaikka lämpötila ei ole paljon yli 25 asteen, aurinko tuntuu selvästi paahtavammalta kuin vastaavassa lämpötilassa Suomessa. Yöllä lämpötila putoaa onneksi 15 asteen tuntumaan.





Asuntomme sijaitsee alueella, jossa talot ovat hyvin lähekkäin toisiaan. Lähinaapurien talot ovat vain muutaman metrin päässä. Alkupräinen tontti on ollut paljon suurempi, mutta sille on sitten rakenneltu taloja varsin tiheään. Kaikki elämän äänet kuuluvat selvästi, niin päivällä kuin yölläkin, sillä talot ovat hataria.



Yllä olevassa kuvassa näkyy appelsiinipuu, jonka jälkisatoa on saatu nauttia näihin päiviin saakka.



Naapuritalon katon reunan alle näyttää lintu tehneen pesän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita!