sunnuntai 17. joulukuuta 2017

War memorial park

Hamiltonissa on useita erikokoisia ja -näköisiä puistoja. Yksi niistä sijaitsee melko lähellä kaupungin keskustaa Waikato-joen varrella. Puiston nimi on War memorial park: sinne on pystytetty muistomerkkejä maailmansodissa kaatuneiden paikallisten ihmisten muistoksi. Puistolla kunnioitetaan myös niiden uudisasukkaiden muistoa, jotka aikoinaan tulivat tälle seudulle Waikato-jokea pitkin.
Keskeisellä paikalla puistoa lentää Spitfire-hävittäjä, joka oli Yhdistyneen kuningaskunnan ja monien muiden liittoutuneiden ilmavoimien käyttämä toisen maailamansodan aikainen yksimoottorinen ja yksipaikkainen hävittäjä. Konetyyppi on yksi parhaiten tunnettuja toisen maailmansodan aikaisia ilma-aluksia. 





Lehtimaja, jonka taustalla näkyy kyyhkyslakka, missä valkoiset kyyhkyset pitävät majaa.





Puiston laidalla on hyvin tilava häkki, jossa asustaa monia värikkäitä papukaijalajeja. Nämä ovat neitokakaduja eli nymfipapukaijoja. Niillä on selvästi hyvin läheiset välit, sillä ne kuhertelivat keskenään kaiken aikaa, kun niitä seurasin. Ne nostivat mieleeni nostalgisia muistoja. Meillä näet oli, silloin kun lapsemme olivat alle kymmenvuotiaita, kaksi nymfipapukaijaa, joiden nimet olivat Konsta ja Stiina.





Puistossa on myös lasten uimapaikka.



3 kommenttia:

  1. Konstantin ja Kristiina, tuttavallisesti Konsta ja Stiina. On samaa näköä!

    VastaaPoista
  2. Konstantin ja Kristiina, tuttavallisesti Konsta ja Stiina. On samaa näköä!

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!