keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Tauranga ja Mount Maunganui

Sunnuntaina vietimme päivän Taurangassa. Tyynenmeren rantakaupunki Tauranga on nopeimmin kasvavia kaupunkeja Uudessa-Seelannissa. ja siellä on nykyisin miltei 138 000 asukasta. Kaupungissa on suuri satama,  ja se on yksi liike-elämän, kulttuurin ja puutarhanhoidon keskuksista Uudessa-Seelannissa.  Asuinalueena Tauranga on erityisesti eläkeläisten suosiossa. Pitkät valkoiset hiekkarannat reunustavat kaupunkia. Ilmastoa kuvataan subtrooppiseksi korkean suhteellisen kosteuden vuoksi. Turisteja kaupungissa käy runsaasti. Parhaillaan satamassa oli valtavan kokoinen laiva, joka oli tuonut kaupunkiin tuhansia turisteja, ilmeisesti Amerikasta. Aurinkoisia päiviä on vuoden mittaan runsaasti, ja niin oli nytkin.





Kipusimme Mount Maunganui -nimiselle vuorelle, joka kohoaa 732 metrin korkeuteen, ja sinne nouseminen vei noin puolitoista tuntia. Se kävi jo kunnon kuntoilusta, mutta viisivuotias Lukaskin selviytyi urakasta miltei mankumatta. Vuori on Uuden-Seelannin alkuperäisväestölle Maoreille pyhä paikka. Seuraavan kuvan asumaton metsäalue Matakana-niminen on niin ikään maoreille pyhä alue, joka on paikallisen heimon omistuksessa.




Rantahiekka on melko valkoista, vaikkei sitä tästä kuvasta voi päätelläkään. Siinä voi kävellä paljoin jaloinkin, toisin kuin Raglanissa, jossa kävimme viikko aikaisemmin: siellä hiekka on mustaa ja polttavan kuumaa.



Paluumatkalla poikkesimme erään Taurangassa asuvan ja lähetystyötä tekevän perheen kotona, joka sijaitsi korkealla ja äkkijyrkällä mäen rinteellä. Näkymät olivat sen mukaisia. Perheellä on kuusi lasta. Täällä saimme nauttia makoisan päivällisen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita!