tiistai 21. tammikuuta 2020


Pistäydyimme eilen Eevan kanssa jokiristeilyllä Waikato-joella. Tämä joki virtaa rajusti mutkitellen Pohjoissaaren halki, on 425 kilometrin mittainen ja soljuu myös Hamiltonin läpi. 



Kymmenen vuotta sitten kävimme retkellä Taupo-järvellä, joka sijaitsee Waikato-joen reitillä. Kävimme uimassa joessa, jonka vesi oli helmeilevän kirkasta ja kylmää. Hamiltonin seudulla joen vesi ei sitä vastoin ole maatalouspäästöjen vuoksi puhdasta, mutta viime aikoina päästöjä on pyritty rajoittamaan. Tämä ei estä maoripoikia ja tyttöjä uimasta joessa, niin kuin saimme laivasta käsin havaita.


Risteily kesti vain noin tunnin verran. Kovin paljon nähtävää ei ollut sillä vankka kasvillisuus joen molemmin puolin peitti näkyvyyden. Sää oli helteinen, mittarissa hieman vajaa kolmekymmentä astetta ja poikkeuksellisen tyyntä. Nämä lukemat tarkoittavat täällä hyvin hiostavaa keliä. UV-indeksi on erittäin korkea, joten on pakko tarkoin suojata itsensä polttavalta paisteelta. Hellekausi alkoi muutama päivä sitten ja näyttää jatkuvan ainakin lähitulevaisuudessa.




Ensi viikolla teemme vielä yhden retken koko porukalla: vietämme kolmisen päivää Pohjoissaaren länsirannikolla Mokau Beach -nimisessä paikassa. Mokau on pieni kaupunki, jossa on n. 400 pysyvää asukasta, mutta kesäisin väkimäärä kasvaa usealla tuhannnella. Pian tuon reissun jälkeen matkustamme muutamaksi päiväksi Aucklandiin, josta sitten ajamme taksilla lentokentälle ja nousemme Melbourneen lentävään koneeseen. Melbournesta matka jatkuu Singaporeen, jossa vaihdamme Suomeen lentävään Finnairin koneeseen. No, tämä kaikki, jos Herra suo. Kuinka nopsaan aika onkaan täällä hurahtanut!

1 kommentti:

  1. Taas kiintoisa teksti ja hienoja kuvia. Blogeistasi oppii paljon Uudesta-Seelannista.

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!